大学院共通科目

目次 Table of Contents

名古屋大学大学院共通科目の編成・実施方針(カリキュラム・ポリシー)

学術研究者または高度職業人として国際的に活躍するための基盤となる,専門分野の枠組みを超えて共通な学力,資質・能力を涵養する。とくに,下記の4つのスキルの伸長を目標におき,カリキュラムを編成する。

(1)思考:他分野・他文化を理解したり,問題を的確に分析できる
(2)提案:新たな解決策を創出したり,自身のアイディアをわかりやすく人に伝えられる
(3)自律:学術研究者または高度職業人としての自己実現に向けて,自己管理やキャリア形成ができる
(4)協働:語学力の獲得のみならず,分野や文化の多様な人々と円滑なコミュニケーションをとったり,リーダーとしてチームを牽引することができる

Curriculum Scheme and Policies of Nagoya University Graduate School Common Courses

The primary objective is to cultivate globally competent researchers and professionals with the highest level of integrity, through curricula which foster knowledge, skills, and attitude that are applicable to all academic fields. In particular, the curricula focus on nurturing students’ development in four main sets of skills:

(1)Thinking:to understand different fields and cultures, and to analyze problems.
(2)Proposal:to create new solutions and express own ideas clearly.
(3)Integrity:to self-regulate and to achieve own goals as a researcher or a professional.
(4)Collaboration:to communicate with and to lead a team of people from different academic, cultural, and language backgrounds.

大学院共通科目一覧/List of Nagoya University Graduate School Common Courses

「大学院共通科目一覧」をクリックして下さい。2020年度名古屋大学大学院共通科目授業案内が表示されます。

Please click “List of Nagoya University Graduate School Common Courses”. Nagoya University Graduate School Common Courses Course Information Academic Year 2020 will be displayed.

コースナンバリング・コードの意味はこちらをご覧下さい。

Please click here to view the configuration of code for course numbering.

「リサーチ・スキルズ」の構成 /The categories of “Research Skills” courses.

The Categories of Research Skills Courses

授業案内(シラバス)/ Course Information (Syllabus)

※大学院共通科目は開講延期,不開講となる可能性があります。このページにて随時最新情報をご確認ください。

*The schedule and offered courses are subject to change. Please visit this website constantly to obtain the latest information.

履修登録の手続き/Course Registration Procedures